سفارش تبلیغ
صبا ویژن

جاب ویژن بهترین سایت استخدامی کشور

استخدام و جذب گرافیست و شرایط آن

 

یک تصویر می‌تواند کار هزاران کلمه را انجام دهد و در همان اولین برخورد رابطه‌ای عمیق و ماندگار با مخاطب برقرار کند؛ کاری که یک متن به این اندازه نمیتواند بر مخاطب تاثیر بگذارد. از طرف دیگر تصویر را می‌توان زبان مشترک تمام انسان‌ها دانست؛ در حالی که با خواندن یک متن، هر فرد برداشت خاص خود را از آن خواهد داشت    .همین مسئله باعث شده سازمان‌های مختلف، استخدام گرافیست دورکاری   را جدی بگیرند. کاری که شما به عنوان گرافیست انجام می‌دهید را می‌توان به ساخت ویترین برای فروشگاه‌ها تشبیه کرد؛ چرا که تصاویر و طرح‌های ایجاد شده توسط شماست که مخاطب را به خرید ترغیب می‌کند.

گرافیست چه وظایفی دارد؟

در تمام آگهی­های استخدامی های جدید، چیزی که حرف اول را می­زند مهارت است. در اینجا به برخی مهارت­هایی که یک گرافیست نیاز دارد برای اینکه یکی از بهترین­ها در حیطه گرافیک شود و برای خودش اعتبار بخرد، اشاره کرده­ایم:

 

موقعیت شغلی یک گرافیست

  • طراحی گرافیک اطلاع رسانی (اینفوگرافیک)

اینفوگرافیک به تصویری گفته می‌شود که در آن هم اطلاعاتی به صورت نوشتاری و هم گرافیکی با هم عجین شده باشند برای مثال به چارت‌ها، آیکون‌ها یا وکتورهایی که با هدف ساده‌ سازی مفاهیم پیچیده، مفهومی را به مخاطب القا کنند اینفوگرافیک می‌گویند.

  • طراحی صفحات وب و اپلیکیشن‌ها
  • طراحی بروشور

بروشور مجموعه ای از اطلاعات است که در دو یا چند ورق کاغذ برای توضیحات درباره یک شرکت یا یک محصول یا خدمات طراحی می شود.

  • گرافیک تبلیغات
  • طراحی پوستر
  • تندیس و یادبود
  • پیکتوگرام

پیکتوگرام از واژه‌های پیکتو و گرام به معنای گرافیک تصویری گرفته شده است که به آن تصویر نگاشت نیز می‌گویند. پیکتوگرام‌ها در اصل نوعی نماد یا سمبل می‌باشند که معنای خود را از طریق شباهت تصویری خود با یک شی خاص به بیننده منتقل می‌کنند. از پیکتو گرام‌ها برای آسان شدن ارتباط با مخاطب در یک محیط استفاده می‌کنند پس به نوعی جزو گرافیک محیطی محسوب می شوند.

  • طراحی تقویم و سررسید
  • طراحی فونت فارسی
  • طراحی کاراکتر
  • طراحی دفترچه ی راهنما
  • مشاوره
  • نظارت طراح بر چاپ و تولید

مهم‌ترین نرم افزارهای این حوزه

شغل طراح و گرافیست یکی از مشاغل جذاب و خلاقانه است که نیازمند مهارت‌های مختلفی است. یکی از مهم­ترین مهارت‌ها در این زمینه، کار با نرم‌افزار است؛ به طوری که در تمام آگهی‌های استخدامی گرافیست، مهارت کار با نرم‌افزار ذکر شده و جزء جدا نشدنی این رشته محسوب می‌شود.

1)     Adobe Photoshop

اگر با دنیای نرم‌افزار غریبه نباشید، حتما نام شرکت ادوبی به گوشتان خورده است. این شرکت آمریکایی، سازنده نرم‌افزارهای کامپیوتری است که عمده فعالیتش در زمینه تولید نرم‌افزارهای طراحی و گرافیک است. بسیاری از نرم‌افزارهای گرافیک کاربردی و مهم توسط این شرکت ساخته می‌شود. شاید بتوان معروف‌ترین نرم‌افزار این شرکت را فتوشاپ دانست.

در حال حاضر، فتوشاپ یکی از محبوب‌ترین نرم افزارهای طراحی به شمار می‌رود و توسط میلیون‌ها طراح گرافیک در دنیا برای طراحی بنر، پوسترهای تبلیغاتی و هنری، طراحی وب‌سایت یا لوگو و مورد استفاده قرار می‌گیرد.
یکی از مزایای فتوشاپ این است که هر کس با هر سطح آشنایی می‌تواند از این نرم افزار محبوب استفاده کند؛ از ادیت و ویرایش ساده و تغییر سایز تصاویر تا خلق طراحی‌های پیچیده و هنری از جمله امکانات این برنامه هستند.

2)     Adobe Illustrator

ایلوستریتور اولین و مهم‌تری نرم افزار مورد توسط طراحان گرافیک است. این نرم افزار کاربردی بیش از هر چیز برای ادیت تصاویر وکتور به کار می‌رود و با استفاده از آن می‌توان انواع تصاویر هنری، آیکون، پوستر، بیزنس کارت یا تصاویر بیلبورد را طراحی کرد. رابط کاربری عالی و امکانات ویژه‌ای که در اختیار طراحان قرار می‌دهد نقاط قوت این نرم افزار کامپیوتری به شمار می‌رود. هرچند فرآیند یادگیری نسبتاً طولانی و فضای زیادی که در حافظه و رم کامپیوتر اشغال می‌کند ازجمله معایب این برنامه طراحی هستند.

3)     Adobe InDesign

نرم‌افزار ایندیزاین از دیگر نرم‌افزارهای گرافیکی شرکت ادوبی است که کاربرد ویژه آن برای صفحه‌آرایی یا صفحه‌بندی کتاب، مجلات، کاتالوگ، تقویم، روزنامه و ... است. از ویژگی‌ها و امکانات نسخه جدید نرم‌افزار ایندیزاین ، علاوه بر ساخت Ebook ، کتاب‌های الکترونیکی پیشرفته EPUB می‌باشد که از نسخه‌های جدید کتاب‌های الکترونیکی است و امکان قرار دادن ویدیو و صوت و انیمیشن نیز در آن وجود دارد.

4)     CorelDRAW

کورل دراو که اختصاراً کورل هم نامیده می‌شود یکی دیگر از نرم افزارهای گرافیک است که بیشتر برای طراحی استفاده می‌شود تا ویرایش و ادیت تصویر. نرم‌افزار CorelDraw برای شرکت Corel است. امکان استفاده از گرافیک‌های برداری و پیکسلی در نرم‌افزار کورل وجود دارد اما این نرم‌افزار اصولاً به‌عنوان نرم‌افزار وکتوری شناخته می‌شود. نرم‌افزار کورل را به‌عنوان یک نرم‌افزار صنعتی نیز می‌شناسند چون در طراحی گرافیکی اکثر صنعت‌ها نیز کاربرد فراوانی دارد مانند شرکت‌های تبلیغاتی ، تابلوسازی ، چاپخانه‌ها ، طراحان وب و ... .

 

وضعیت درآمد یک گرافیست

درآمد طراح گرافیک در ایران با توجه به فرصت‌های شغلی بسیاری که برای طراحان گرافیک وجود دارد رو به بهبودی می‌باشد با توجه به اهمیت روز افزون بازاریابی و تبلیغات و توجه ویژه همه سازمان‌ها و شرکت‌ها به آن و از طرف دیگر توسعه حوزه های تصویرسازی و طراحی روی جلد کتاب‌ها، بسته بندی محصولات، بروشور، بنرهای تبلیغاتی و مدیر یا کارگردان هنری و بازار کار مناسبی به صورت کارمندی و یا فریلنسری برای گرافیست‌های توانمند فراهم شده است. طبق تجربیات کسب شده، درآمد یک طراح گرافیک در ایران از 1 تا 8 میلیون تومان متغیر است. این درآمد بسته به کارمند یا فریلنسر بودن و میزان تخصص افراد تعیین می‌شود. درآمد یک کارگردان هنری (creative director) یعنی همان کسی که بر تمامی فعالیت‌های گرافیست‌های زیر دست خود، نظارت می‌کند مبلغی در حدود 8 تا 12 میلیون تومان می‌باشد که در بعضی مواقع بسته به کیفیت کاری طراحان، این مقدار به 20 میلیون تومان هم می‌رسد.

 

جمع بندی

گرافیک هنر انتقال یک پیام ازطریق تصویر به مخاطب است. درواقع، تصاویر و حروف در آثار گرافیکی، بارِ رساندن پیامِ اثر را برعهده دارند.امروزه حضور طراحی گرافیک در تبلیغات (تجاری، فرهنگی و…) به قدری چشم‌گیر و اثربخش است که همواره از گرافیک به‌عنوان نخستین جلوه‌گاه عناصر دیداری در تبلیغات یاد می‌شود. کار گرافیست نیازمند مهارت­هایی چون تخیل و خلاقیت، ذوق هنری، زمان­بندی مناسب، توان مشاوره و بازاریابی و ... است.

رشته‌ی گرافیک بازار کار متنوعی دارد. از ساخت و طراحی صنایع دستی، طراحی انواع پوستر و آگهی تا صفحه‌آرایی کتاب و مجله، طراحی گرافیکی صفحات وب و طراحی لوگو و نشان شرکت‌ها، همه و همه بازار کار وسیع این رشته را تشکیل می‌دهند.